За да установи къде туристите харчат най-много пари, WTTC - организация

...
За да установи къде туристите харчат най-много пари, WTTC - организация
Коментари Харесай

Кой е градът с най-голяма печалба от туристи през 2022 г.

За да откри къде туристите харчат най-вече пари, WTTC - организация с нестопанска цел в туристическата промишленост, намираща се в Обединеното кралство, проучва данни за туризма от 2022 година, 

Според резултатите градът, генерирал най-вече доходи от туризъм през миналата година, се оказва Париж, а среброто отива в ръцете на Пекин.

В топ 10 за 2022 година попадат още два китайски града - Шанхай и Гуанджоу. Освен Китай още една страна може да се похвали с три града в листата на WTTC, и това е Съединени американски щати, показана от Орландо, Ню Йорк и Лас Вегас.



Париж

Трябва да се означи обаче, че общият лист в класацията на най-магнетичните за харчене туристически градове не взема поради единствено билетите за музеи и хотелските стаи, само че и вложенията, направени в тези туристически дестинации от локални и национални държавни управления и бизнеси.

Ако вземем да вземем за пример водача в листата Париж, градът се готви да бъде хазаин на летните олимпийски игри през 2024 година Въпреки че по-малко от 5% от оборудванията ще бъдат новопостроени за Олимпиадата, градът налива запаси в инфраструктура, сигурност и други ограничения, които ще им оказват помощ да се приготвят за семейството.



Париж

Според това счетоводство общият туризъм на френската столица възлиза на 35,6 милиарда $.

Докато всеки град генерира забележителна част от парите от туризъм, те се грижат за разнообразни типове пасажери - Орландо е известен измежду фамилиите, посещаващи тематичните паркове в града, Лас Вегас е интернационално прочут център за хазарт и нощен живот, а Ню Йорк притегля кулинари и фенове на изкуството. От тази група Орландо печели най-вече, натрупвайки 31 милиарда $ за 2022 г. 



Орландо

От своя страна пък Китай влага съществено в туризма и се популяризира измежду интернационалните туристи в този момент, откакто границите на страната още веднъж са отворени. Макао е единственият град в Китай, където
хазартът е легален, и за множеството туристи е по-лесно да отидат там без виза - за разлика от континенталната част.

Според прогнозите на WTTC до 2032 година Китай ще оглави класацията.



Пекин

" Големи градове като Лондон, Париж и Ню Йорк ще останат световни центрове, само че през идващите няколко години Пекин, Шанхай и Макао ще се повдигнат нагоре в листата на най-хубавите градски дестинации ", отбелязва Джулия Симпсън, президент и основен изпълнителен шеф на WTTC в декларация, пред CNN.

Страните, които приключват класацията са Токио, Мексико Сити и Лондон - те надлежно са на седмо, осмо и девето място.



Лондон

Интересно е да се види и кои страни изненадващо не са в листата. Въпреки че първокласният Дубай, чиято известност разко набъбна през последното десетилетие, и домакинът на Световното състезание по футбол - Доха, които оглавиха листата с най-вече доходи от туризъм, те не означиха толкоз високи резултати в другите категории и се оказаха отвън топ 10.

Жертва на същия феномен станаха и Амстердам, Барселона и Сингапур, като означиха висок резултат за количеството пари, изхарчени от посетителите, само че не попаднаха в общия лист с " най-мощни ".

А ето и цялостният лист на градовете в класацията за 2022 година:

1. Париж, Франция
2. Пекин, Китай
3. Орландо, Флорида
4. Шанхай, Китай
5. Лас Вегас, Невада
6. Ню Йорк, Ню Йорк
7. Токио, Япония
8. Мексико Сити, Мексико
9. Лондон, Англия
10. Гуанджоу, Китай



Токио
 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР